Hoe het werkt.
Per visreis mag u per bemannningslid 1 liter alcohol en 1 slof sigaretten (200 stuks) of 250 gram tabak bestellen (bv shag). Voor limonade en bier geldt een limiet van 8 liter per persoon. Voor wijn en zwak alcoholische dranken geldt een limiet van 2 liter per persoon.

U kunt uw bestelling opgeven tot uiterlijk woensdag 13.00 uur. Iedere donderdag doen we een collectieve aangifte bij de douane van alle bestellingen van alle schepen. De goederen worden dan bij u op lokatie geleverd of bv op de nettenschuur. Bij vertrek dient u ervoor te zorg dat de goederen aan boord zijn. Hier kan een controle door de douane op plaatsvinden. U overlegt de douane de papieren indien gevraagd.

Schepen die overweeks gaan:

Veel schepen vissen tegenwoordig door het weekend heen naar de nieuwe week, zoals dat heet. Deze schepen kunnen wij overprovianderen en daar vragen wij een ambtshalve nummer voor aan. U kunt dan meer goederen meenemen dan de hiervoor genoemde beperking.

Wat houdt dit nu precies in:
U geeft een korte omschrijving van de visreis aan. Bv; vertrek Harlingen woensdag 8 januari 20.00 uur met bestemming internationale viswateren. U moet zich dan houden aan de vertrektijd van 20.00 uur. U heeft daar een half uur speling op, dus uiterlijk 20.30 uur vertrek naar zee toe.

Indien omstandigheden het noodzakelijk maken hier een aanpassing op te maken dient u ons hiervan op de hoogte te stellen. Wij stellen dan douane op de hoogte. Het nalaten van ons informeren zorgt ervoor dat wij de douane niet kunnen informeren en dit kan zeer vervelende gevolgen hebben. Eerder vertrekken is ook mogelijk alleen moeten wij dan minimaal 2 uur van tevoren een overmelding maken.

Voor de urkervissers om de Noord (vertrekkende uit Harlingen, den Helder, Eemshaven.):
U wordt persoonlijk geinformeerd mbt levering op de overeengekomen datum en tijd. Dit geldt ook voor de Urker schepen onder Duitse en Engelse vlag.

Spelregels:

  • Goederen zijn bestemd voor buiten de 12 mijls zone.
  • Levering van bonded stores alleen aan personen vanaf 17 jaar.
  • Schipper is verantwoordelijk voor het naleven van de spelregels.
  • Artikelen zijn bestemd voor gebruik aan boord.

Kosten en prijzen:
Wij staan bekend om onze lagere tabaksprijzen (vooral van nelle, export, brandaris, drum en Samson shag). De sigaretten die wij leveren zijn bestemd voor de Europese markt, dus met het juiste teergehalte en goedkeuring.

Douane:
Per transactie berekenen wij 6 euro administratie- en applicatiekosten.

Track & trace Tax-Free tabaksartikelen:

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle Tax-Free sigaretten en shag in de hele Europese Unie te herleiden zijn. Dit proces wordt ook "track & trace" genoemd. Voor elk van deze pakketten moeten dan twee vragen worden beantwoord: waar komen ze vandaan en waar gaan ze heen? Dit is bedoeld om sigarettensmokkel te verminderen.